Dit ben ik.

Mensgerichte analist

Mensgerichtheid combineer ik met analyse. Van nature ben ik invoelend en sta ik open voor andere mensen en hun gewoonten, los van hun denkbeelden of afkomst. Ik zie snel wat er speelt bij organisaties en in hun omgeving. En welke kansen dat oplevert voor de organisatie en de mensen die er werken. Vanuit een open en betrokken houding, en zonder oordeel, luister ik goed naar anderen; het is belangrijk dat zij zich gehoord voelen. 

Vanuit mijn kennis en managementervaring kan ik scherpe, zorgvuldige analyses maken. Daarbij combineer ik de informatie die de gesprekken met de mensen van de organisatie heeft opgeleverd met eigen inzichten in ontwikkelingen. Ik zoom uit, zie zo waar problemen liggen en waar kansen zijn, en breng de essentie in kaart. Visie vloeit daaruit voort. Daar neem ik de mensen in mee. Met mijn academische achtergrond zorg ik ervoor dat de conclusies nauwgezet en goed onderbouwd zijn. Vanuit mijn oog voor kansen houd ik mij graag bezig met innovaties.

Overtuigende autoriteit

Visie combineer ik met het nemen van verantwoording. Het begint met een duidelijk beeld van de toekomst, samen met mijn ambitie en daadkracht om de gestelde doelen te bereiken. Ik kies koers vanuit een duidelijk overzicht en kennis van wat de beste richting zal zijn voor alle betrokkenen. En daar maak ik hen enthousiast voor. Verantwoordelijkheid nemen past bij mij en ik inspireer mensen om dat ook te doen. Aan eigenaarschap en bottom-up management hecht ik grote waarde. Op vriendelijke en duidelijke wijze neem ik mensen mee en ondersteun hen bij hun opdracht. Ik werk gemakkelijk samen op alle niveaus en sta voor mijn opdracht.

Ervaring

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in de publieke sector zoals onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn en gemeenten. Meestal bij organisaties die zich in een veranderende omgeving bevinden en daarin hun hun koers moeten bepalen. Zij maken veranderprocessen door zoals fusies of samenwerkingen, reorganisaties, herstructureringen en het professionaliseren van teams. Ik heb zulke organisaties geadviseerd bij het bepalen van hun visie, koers en/of positionering, of heb er interim-management opdrachten voor uitgevoerd.  Daarnaast heb ik ervaring als docent en examinator in het hoger beroepsonderwijs en ben ik toezichthouder bij JTV Mondzorg voor Kids.